Laulun mestarikurssi

Ma 13.6. klo 18-20 sekä
ke 15.6. klo 18-20
Lönnrotin koulu

Karjalan Kuoroviikon keskeisenä tavoitteena on järjestää konserttien lisäksi kuorolaisille yhteisöllisyyttä luovaa toimintaa. Kuoropiknikin ja muiden yhteistapahtumien lisäksi kuorolaisille järjestetään laulamisen niin sanottu ”mestarikurssi”, jossa kuoroviikon taiteellinen johtaja, laulaja Marika Hölttä puhuu laulamisesta ja opettaa äänenkäyttöä.

Mestarikurssi toteutetaan ryhmissä eri päivinä, jotta kaikki halukkaat saadaan mahdutetuksi samaan tilaan. Kurssilla lauletaan paljon lauluharjoituksia, jumpataan, nauretaan sekä tutustutaan toisiimme. Kurssilla ei tarvitse laulaa yksin ja kurssin aikana voi myös kysyä mieltään askarruttavista lauluasioista ja pohditaan niitä yhdessä ja löydetään ratkaisuja. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Laulun mestarikurssin päivämäärät ja paikkatiedot:

Ma 13.6. klo 18-20 sekä ke 15.6. klo 18-20 (loppumisaika saattaa lyhentyä riippuen osallistujamäärästä)
Lönnrotin koulu

Marika Hölttä:

Koloratuurisopraano Marika Hölttä on tunnettu nimenomaan äänellisestä monipuolisuudestaan sekä lavaheittäytymisestään. Hölttä on kiinnitettynä kaudelle 2021-2022 Suomen Kansallisoopperan koululaisoopperaan Lähde (Kaasinen, Koivisto), Despinan rooliin Vaasan Kaupunginteatteriin (Mozart: Cosí fan tutte), Valenciennen rooliin OperArtin kiertävässä tuotannossa (Lehár: Iloinen leski) sekä Liisan rooliin Raatteentie -oopperan kantaesitykseen (Pulkkis) OperArtin tuotantona. Lisäksi Hölttä laulaa solistina useissa konserttiproduktioissa ympäri Suomen.

Kilpailumenestystä Hölttä on saavuttanut Lappeenrannan laulukilpailujen 2019  toisella palkinnolla sekä toisella palkinnolla kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst vuonna 2018. Hölttä on laulanut mm. Sinfonia Lahden, Joensuun Kaupunginorkesterin, Vaasan kaupunginorkesterin, Saimaa Sinfoniettan sekä Kymi Sinfoniettan solistina. Suomen lisäksi Hölttä on konsertoinut Virossa sekä Italiassa. Oopperarooleista mainittakoon Pohjalaisia: Liisa (Madetoja), Viktoria ja hänen husaarinsa: O Lia San (Abraham), sopraanon rooli Suomen Kansallisoopperan Lasten Reininkullassa 2020-2021, Rakkaus on väkevä kuin kuolema: Siiri (Tikka), Bayreuthin Lasten Ring Juhlaviikoilla 2019:  Freia sekä Waldvogel (Wagner), Prinsessa Adalmina: Adalmina (Autio) sekä Taikahuilu: Yön kuningatar (Mozart, konserttiversio). Lisäksi Hölttä on kantaesittänyt nykyoopperoita sekä muuta modernia laulumusiikkia. Toukokuussa 2020 Hölttä piti soolokonsertin ’Välähdyksiä’ yhdessä pianisti Tuula Hällströmin kanssa Musiikkitalon konserttisalissa, josta tehtiin live stream ja se myös radioitiin Ylelle. Marika Hölttä on opiskellut klassista laulua sekä musiikkiteatteria Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa.

Hölttää ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen Edistämiskeskus sekä Pro Musica -säätiö. Hölttä oli Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen vuoden 2017 stipendiaattina sekä Päivi ja Paavo Lipposen säätiön vuoden 2021 oopperasolisti.

Hölttä on myös lauluyhtye Keinun jäsen sekä soittaa pianoa ja laulaa tanssiorkesteri Kangastuksen riveissä. Tulevaisuudessa Marika haluaisi työskennellä monipuolisesti esiintyvänä taitelijana, oopperalavoilla ja musikaaleissa sekä laulun ja musiikinteorian opettamisen parissa.

www.marikaholtta.fi